Tokáň slovenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1076 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 136.8 mg
- Draslík 843.8 mg
- Vláknina 11577.5 mg
- Vitamín A 11577.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 104.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme.
-
3
Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami.