Telecí plátky na paprice se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 9 g Sůl
  • 500 g Telecí kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 8 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 759.4 mg
  • Vláknina 6890 mg
  • Vitamín A 6890 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli dorůžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Lehce podlijeme vodou a na tento základ vložíme telecí plátky, naklepané a nasolené. Zakryté pozvolna dusíme a podle potřeby mírně podléváme. K poloměkkému masu přidáme papriku na nudličky a nakrájená rajčata a společně dodusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou smíchanou s moukou, chvilku povaříme do zhoustnutí a dochutíme.

Komentáře k receptu