Vepřové žebírko polomské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1374 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 474.5 mg
- Vláknina 1537.2 mg
- Vitamín A 1537.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové pečeně částečně odsekáme obratlové kosti, maso opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme žebírka. Lehce je naklepeme, okraje několikrát nařízneme a žebírka osolíme.
-
2
V polovině dávky tuku připravená žebírka po obou stranách opečeme. Přendáme je do kastrolu, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
V tuku od opékání krátce podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony.
-
4
Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozmícháme, přilijeme šťávu z dušených žebírek a povaříme.
-
5
Před koncem varu omáčku dosolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, jalovec, ocet, převaříme a zjemníme smetanou.
-
6
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na žebírka, přidáme žampiony a vše povaříme.