Čokoládový šlehačkový jemný krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 220 g Cukr krupice
  • 120 g Čokoláda na vaření
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2.4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na čokoládový krém nejdříve v jedné misce vyšleháme elektrickou metlou 3 vajíčka. V druhé misce smícháme 220 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru s 2 lžícemi kukuřičného škrobu Maizeny.

  • 2

    Do misky, kterou můžeme posadit do většího kastrolu s vodou, nalámeme 120 g čokolády na vaření, přidáme 50 g pokrájeného másla a za stálého míchání nad parou čokoládu s máslem rozehřejeme. Přimícháme cukrovou směs a za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme do doby, až směs zhoustne, bude hladká a lesklá. Misku sejmeme z páry a čokoládu necháme vychladnout.

  • 3

    Dobře vychlazenou smetanu (2.4 dl) vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a ještě chvilku šleháme. Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.

  • 4

    Vyhlazenou pak postupně zapracujeme do vyšlehané šlehačky a čokoládovo-šlehačkovou náplní potřeme upečený dortový nebo koláčový korpus, uhladíme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky na 3-4 hodiny. Až potom dozdobíme.

Komentáře k receptu