Vepřové rolky na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 5 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Lučina smetanový sýr
  • 6 polévková lžíce Smetana na vaření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 674.8 mg
  • Vláknina 6690.3 mg
  • Vitamín A 6690.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme plátky masa a okořeníme solí, pepřem a kari. Oloupeme česnek, jemně nasekáme a s hořčicí zamícháme do čerstvého sýra. Plátky masa potřeme ochuceným sýrem. Očistíme pórek, omyjeme a podélně rozkrojíme. Oddělíme 4 listy a ve slané vodě je blanšírujeme 3 minuty. Zbývající pórek nakrájíme na polokroužky. Vyndáme listy pórku z vody a necháme okapat. Potom je rozvineme, položíme na ně plátky masa, pevně stočíme a zajistíme kuchyňskou nití nebo párátkem. Do hrnce s rozpuštěným máslem vložíme rolky a pórek, přelijeme smetanou a vše při střední teplotě dusíme 30 minut.

Komentáře k receptu