Smetanová polévka se zavářkou z kukuřičných placek
Suroviny
- 80 g Zakysaná smetana
- 0.5 ks Avokádo
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 4 ks Petržel - nať
- 4 ks Tortilla
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 dl Olej stolní
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1202 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 50 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 849.9 mg
- Vláknina 36984.8 mg
- Vitamín A 36984.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kukuřičné tortilly nakrájíme na tenké krátké nudličky a osmažíme se v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
-
2
Rajčata omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme na rozpálenou suchou pánev. Restujeme jen lehce, osolíme a opepříme.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Česnek zbavíme slupky a nasekáme nadrobno.
-
4
Vepřové sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a lehce osmahneme. Hned přidáme rajčata, sůl, pepř a dochutíme mletým chilli.
-
5
Přidáme kuřecí vývar a vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem tak, abychom neměli v polévce žádné kousky.
-
6
Polovinu avokáda oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké nudličky a zakápneme citrónovou šťávou.
-
7
Rozmixovanou polévku naservírujeme do talířů, do každého talíře přidáme stejný díl nudliček avokáda a smažené tortilly. Polévku zjemníme polévkovou lžící zakysané smetany. Smetanu naléváme do polévky od středu talíře pomalu, aby vznikl na hladině polévky ornament. Dozdobíme snítkou petrželky.