Velikonoční řezy z čokoládových sušenek
Suroviny
- 400 g Sušenky BeBe kakaové
- 175 g Máslo čerstvé
- 175 g Čokoláda bílá
- 50 g Čokoláda hořká
- 350 g Žervé
- 100 g Cukr moučkový
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Kakao
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 plátek Želatina plátková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 38 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 75.9 mg
- Draslík 8.3 mg
- Vláknina 8583.3 mg
- Vitamín A 8583.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládové sušenky rozdrtíme válečkem a v míse je utřeme se změklým máslem. Směs rozetřeme a upěchujeme na plech, který jsme vyložili alobalem, a asi půl hodiny uložíme do chladu.
-
2
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu, bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem a žervé a přimícháme zchladlou čokoládu. Do směsi přimícháme scezenou želatinu, dobře promícháme a necháme vychladit. Smetanu a bílek ušleháme a střídavě vmícháme do krému. Hotový krém rozetřeme na sušenkový korpus a pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny ztuhnout.
-
3
Poté řezy ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou, zaprášíme kakaem, nakrájíme a podáváme.