Velikonoční dort s hruškovým krémem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 140 g Cukr moučkový
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Kakao - prášek
  • 800 g Kompot hruškový
  • 60 g Solamyl - bramborový škrob
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 800 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 balení Ztužovač šlehačky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 232.7 mg
  • Draslík 162.5 mg
  • Vláknina 5723.2 mg
  • Vitamín A 5723.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hruškový kompot slijeme (šťávu vlijeme do kastrolu), hrušky nakrájíme na kostičky. Čokoládu nahrubo nastrouháme.

  • 2

    V míse ušleháme pevný sníh z bílků, po částech zašleháme cukr, vmícháme rozšlehané žloutky a poslední vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a kakaovým práškem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Korpus pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C a poté necháme vychladnout.

  • 3

    Odměříme 250 ml šťávy z hruškového kompotu, přidáme skořici a Solamyl. Směs za stálého míchání svaříme, poté odstavíme, vmícháme pokrájené hrušky a necháme vychladnout.

  • 4

    Vychladlý korpus rozkrojíme na tři placky. Smetanu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Třetinu smetany smícháme s hruškovou směsí a potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme druhou placku, kterou potřeme druhou třetinou šlehačky. Přiklopíme posledním dílem, dort potřeme zbylou šlehačkou a vršek posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu