Rajčatový krém se šlehačkou
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Rajčata
- 60 g Slanina vepřová
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 0.75 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 17.4 mg
- Draslík 445.8 mg
- Vláknina 4050.1 mg
- Vitamín A 4050.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se slaninou orestujeme, přidáme mouku a osmahneme do růžova.
-
2
Poté přimícháme rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme protlak a oregáno, promícháme, v tlakovém hrnci vaříme asi 6min a pak prolisujeme přes síto.
-
3
Polévku podáváme s kopečkem ušlehané smetany, posypanou nakrájeným koprem.