Naháč z Vysočiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 103.9 mg
- Draslík 400.9 mg
- Vláknina 191.6 mg
- Vitamín A 191.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Naklepeme je a maso osolíme.
-
2
Vepřovou plec opláchneme a na hrubo semeleme spolu s kmínem, osolíme, přidáme mletou papriku a vše promícháme se smetanou.
-
3
Nádivku rozdělíme na 20 stejných částí a na plátky dáme dvě dávky náplně - na širší okraje. Každý okraj i s nádivkou stočíme dovnitř proti sobě.
-
4
Připravené naháče vložíme do pekáče vymazaného tukem. Jednotlivé porce musí být natlačeny na sebe. Zapečeme v troubě, podlijeme teplým vývarem a za občasného přelévání vlastní šťávou dopečeme.
-
5
Při podávání naháče podléváme vlastní šťávou.