Naháč z Vysočiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 375 g Vepřová plec
  • 200 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1392 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 103.9 mg
  • Draslík 400.9 mg
  • Vláknina 191.6 mg
  • Vitamín A 191.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Naklepeme je a maso osolíme.

  • 2

    Vepřovou plec opláchneme a na hrubo semeleme spolu s kmínem, osolíme, přidáme mletou papriku a vše promícháme se smetanou.

  • 3

    Nádivku rozdělíme na 20 stejných částí a na plátky dáme dvě dávky náplně - na širší okraje. Každý okraj i s nádivkou stočíme dovnitř proti sobě.

  • 4

    Připravené naháče vložíme do pekáče vymazaného tukem. Jednotlivé porce musí být natlačeny na sebe. Zapečeme v troubě, podlijeme teplým vývarem a za občasného přelévání vlastní šťávou dopečeme.

  • 5

    Při podávání naháče podléváme vlastní šťávou.

Komentáře k receptu