Broskvové poháry se skořicovým krémem
Suroviny
- 60 g Hrozinky
- 800 g Kompot broskvový
- 500 ml Mléko plnotučné
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Skořice celá
- 1 balení Ztužovač šlehačky
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 24 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 190.2 mg
- Draslík 379.6 mg
- Vláknina 17195.5 mg
- Vitamín A 17195.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 777.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko smícháme se Solamylem, zašleháme cukr, skořici a vejce. V hrnci směs zahříváme na mírném plameni a stále šleháme. Než se směs začne vařit, odstavíme ji a za občasného promíchání necháme vychladnout.
-
2
Scezené a okapané broskve nakrájíme na tenčí dílky. Ve smetaně rozmícháme ztužovač a smetanu ušleháme dopevna. Ušlehanou smetanu vmícháme do vychladlého krému.
-
3
Do poháru rozdělíme broskve, přelijeme krémem, posypeme hrozinkami v čokoládě a vychlazené podáváme.