Broskvový dort nepečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 48 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 103.9 mg
- Vláknina 9900 mg
- Vitamín A 9900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskvový kompot slijeme a broskve necháme dobře okapat. Několik broskví odložíme na ozdobu, ostatní pokrájíme na kousky.
-
2
Kokosky rozválíme na vále a tři lžíce odložíme. Zbylé drobečky v míse utřeme se změklým máslem. Hmotu rozetřeme po dně dortové formy bez okraje, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Hmotu dobře stlačíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce.
-
3
Poté kokosový korpus opatrně překlopíme na rovný talíř a přiložíme okraj z dortové formy. Na korpus rozložíme pokrájené broskve, potřeme připraveným krémem a dort vložíme přes noc do chladničky.
-
4
Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový okraj, vršek dortu ozdobíme odloženými broskvemi (můžeme nakrájet na dílky) a posypeme kokosovými drobečky, které jsme dali stranou.
-
5
Krém připravíme smícháním cukru se žervé a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovač.