Bílá čokoládová pěna s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 19 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 122.1 mg
- Vláknina 19100 mg
- Vitamín A 19100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 838.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé třešně s 10g cukru krátce povaříme (pokud nemáme čerstvé třešně, můžeme použít mražené, kandované nebo kompotované). Nad horkou vodní lázní vyšleháme zbylý cukr se žloutky, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a ušlehanou šlehačku, potom opatrně přimícháváme tuhý sníh z bílků. Vzniklou směs necháme asi 2 hodiny v lednici vychladit.
-
2
Povařené vychladlé třešně nalijeme do poháru a naneseme čokoládovou pěnu. Můžeme opakovat a nakonec ozdobíme třešněmi.