Dezert s borůvkami - cheesecake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Lučina smetanový sýr
  • 200 g Sušenky Club s máslovou příchutí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Borůvky
  • 100 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 65 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslové sušenky rozdrobíme a rozmixujeme s máslem; na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme ze směsi hrudky, které pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova. Po vychladnutí hrudky rozdrobíme a vytvoříme křupavou směs.

  • 2

    Mezitím si nad horkou párou žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme čerstvý smetanový sýr a ušlehanou smetanu, vše prošleháme a dáme vychladnout do lednice.

  • 3

    Máme-li obě přísady vychladlé, rozdělíme si suroviny tak, abychom je mohli vrstvit. Na dno pohárů dáme část borůvek, krém nastříkáme cukrářským sáčkem a zasypeme vrstvou sušenkové směsi. Postup opakujeme a končíme vrstvou krému posypanou sušenkovou směsí a borůvkami.

Komentáře k receptu