Dezert s borůvkami - cheesecake
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 39 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 200.1 mg
- Draslík 65 mg
- Vláknina 4700 mg
- Vitamín A 4700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslové sušenky rozdrobíme a rozmixujeme s máslem; na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme ze směsi hrudky, které pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova. Po vychladnutí hrudky rozdrobíme a vytvoříme křupavou směs.
-
2
Mezitím si nad horkou párou žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme čerstvý smetanový sýr a ušlehanou smetanu, vše prošleháme a dáme vychladnout do lednice.
-
3
Máme-li obě přísady vychladlé, rozdělíme si suroviny tak, abychom je mohli vrstvit. Na dno pohárů dáme část borůvek, krém nastříkáme cukrářským sáčkem a zasypeme vrstvou sušenkové směsi. Postup opakujeme a končíme vrstvou krému posypanou sušenkovou směsí a borůvkami.