Sumec na víně se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1810 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 859.4 mg
- Vláknina 5933 mg
- Vitamín A 5933 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
-
3
Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.