Štika pečená s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Štika obecná
  • 600 g Brambory
  • 60 g Slanina vepřová
  • 60 g Cibule
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Sůl
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Smetana zakysaná 14%
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1111 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 184.2 mg
  • Draslík 770 mg
  • Vláknina 10875 mg
  • Vitamín A 10875 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štiku vykucháme, očistíme, omyjeme, hlavu a ploutve neodřezáváme, rybu použijeme celou. Štiku posypeme solí, mletou paprikou a potřeme citronovou šťávou, dáme chvíli stranou uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na menší hranolky.

  • 2

    V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce osmahneme. Štiku protkneme slaninou, vložíme do pekáče na cibuli, obložíme plátky brambor, zalijeme smetanou a dáme péct.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Štiku servírujeme rovnou z trouby v pekáči, ve kterém se pekla.

Komentáře k receptu