Štika pečená s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1111 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 184.2 mg
- Draslík 770 mg
- Vláknina 10875 mg
- Vitamín A 10875 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štiku vykucháme, očistíme, omyjeme, hlavu a ploutve neodřezáváme, rybu použijeme celou. Štiku posypeme solí, mletou paprikou a potřeme citronovou šťávou, dáme chvíli stranou uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na menší hranolky.
-
2
V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce osmahneme. Štiku protkneme slaninou, vložíme do pekáče na cibuli, obložíme plátky brambor, zalijeme smetanou a dáme péct.
-
3
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Štiku servírujeme rovnou z trouby v pekáči, ve kterém se pekla.