Pudinkový dezert s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 26 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 169.4 mg
- Vláknina 4098 mg
- Vitamín A 4098 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody vsypeme kávu a chvilku povaříme. Poté necháme kávu vychladnout, scedíme ji a přilijeme rum.
-
2
Do vroucího mléka zavaříme pudink, který jsme rozšlehali v hrnku mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, které jsme z dávky odlili. Za stálého míchání vaříme pudink do zhoustnutí.
-
3
Do mísy, kterou jsme vypláchli vodou, naskládáme část piškotů, zakapeme je kávou, přelijeme částí pudinku. Toto vrstvení opakujeme až do vyčerpání surovin. Dbáme, aby poslední vrstvou byly piškoty zakapané kávou. Mísu pod fólií necháme do druhého dne v chladničce.
-
4
Dezert vyklopíme na servírovací talíř, šlehačku ušlehanou se ztužovačem navršíme na vršek dezertu a kolem základny.
-
5
Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi dezert.