Domažlické vepřové ragú
Suroviny
- 15 g Paprika mletá sladká
- 750 g Vepřová plec
- 120 g Tuk
- 20 g Sůl
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 40 g Vejce slepičí
- 80 g Okurky nakládané
- 100 g Cibule
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1184 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 89.6 mg
- Draslík 336.6 mg
- Vláknina 2629 mg
- Vitamín A 2629 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na tuku osmahneme do světle růžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a osolíme.
-
3
Za občasného promíchání dusíme doměkka.
-
4
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a povaříme, potom přidáme smetanu a znovu krátce povaříme.
-
5
Omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.
-
6
Sterilované okurky a vařené vejce nakrájíme na malé kostky a smícháme se sterilovaným hráškem.
-
7
Při podávání tuto směs vkládáme na každou porci.