Domažlické vepřové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 750 g Vepřová plec
  • 120 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 40 g Vejce slepičí
  • 80 g Okurky nakládané
  • 100 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1184 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 336.6 mg
  • Vláknina 2629 mg
  • Vitamín A 2629 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na tuku osmahneme do světle růžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a osolíme.

  • 3

    Za občasného promíchání dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a povaříme, potom přidáme smetanu a znovu krátce povaříme.

  • 5

    Omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.

  • 6

    Sterilované okurky a vařené vejce nakrájíme na malé kostky a smícháme se sterilovaným hráškem.

  • 7

    Při podávání tuto směs vkládáme na každou porci.

Komentáře k receptu