Guláš s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 66.6 mg
- Draslík 262 mg
- Vláknina 5541.7 mg
- Vitamín A 5541.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, posypeme paprikou a kmínem, krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájené maso, osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a zvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme.
-
2
Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí, pokryjeme vodou a dusíme 10 minut, vmícháme rýži a dusíme dalších 10 minut. Odstavíme, osolíme a vmícháme zakysanou smetanu.