Špagety s pórkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Špagety
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 1 šálek Kečup
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 927 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 505.9 mg
  • Vláknina 10818.2 mg
  • Vitamín A 10818.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme na másle. Přidáme sůl, pepř, čerstvou nebo sušenou bazalku a přilijeme smetanu. Vše krátce povaříme.

  • 3

    Uvařené špagety upravíme na talíře a přelijeme pórkovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Kečup podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu