Lilky dušené na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 877.5 mg
- Vláknina 19689.8 mg
- Vitamín A 19689.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je, necháme chvíli uležet a osušíme papírovou utěrkou.
-
2
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
3
V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky lilků a dusíme doměkka.
-
4
Potom přidáme rajčata a když se rozvaří, vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a vše jen prohřejeme.
-
5
Můžeme podávat s vařenými těstovinami nebo s čerstvým bílým chlebem.