Růžičková kapusta zapečená s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 48 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 113.8 mg
- Draslík 5.7 mg
- Vláknina 8683 mg
- Vitamín A 8683 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Kapustičky opečeme v kastrole na části másla, osolíme, opepříme a promícháme s těstovinami.
-
4
Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.