Chlebová placka s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 19 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 6466.7 mg
- Vitamín A 6466.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přisypeme trošku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
-
2
Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec přilijeme kvásek. Vypracujeme chlebové těsto, důkladně prohněteme a necháme v teple vykynout.
-
3
Z těsta vyválíme silnější placku, posypeme brynzou, škvarky, zakapeme 1 lžící rozpuštěného sádla a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny.
-
4
Hotovou placku polijeme trochou smetany, naporcujeme jako koláč a podáváme.