Chlebová placka s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 10 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Droždí
  • 120 g Sýr Brynza
  • 60 g Vepřové škvarky
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 6466.7 mg
  • Vitamín A 6466.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přisypeme trošku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec přilijeme kvásek. Vypracujeme chlebové těsto, důkladně prohněteme a necháme v teple vykynout.

  • 3

    Z těsta vyválíme silnější placku, posypeme brynzou, škvarky, zakapeme 1 lžící rozpuštěného sádla a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny.

  • 4

    Hotovou placku polijeme trochou smetany, naporcujeme jako koláč a podáváme.

Komentáře k receptu