Salát bramborový na tři způsoby
Suroviny
- 1500 g Brambory
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 4 ks Cibulka jarní
- 1.5 dl Smetana zakysaná 14%
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Chutney mangové
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 3 polévková lžíce Ocet jablečný
- 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Majonéza light
- 6 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 21 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 1655.7 mg
- Vláknina 20956 mg
- Vitamín A 20956 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme v pánvi rostlinný olej, přidáme kari pastu, nasekanou cibuli a osmahneme. Sundáme z ohně, necháme vychladnout a máme kari zálivku.
-
2
Mangové čatní smícháme s jogurtem, majonézou a smetanou. Přidáme směs kari a promícháme. Osolíme, opepříme.
-
3
V malé misce ušleháme ocet, hořčici, olej, cukr, bazalku, sůl, pepř a máme octovou zálivku.
-
4
V misce smícháme majonézu, kysanou smetanu, pokrájené jarní cibulky, petrželku, sůl, pepř a máme petrželkový krém.
-
5
V mírně osolené vodě vaříme brambory. Poté necháme vychladnout a přidáme vybranou zálivku a promícháme.
-
6
Podáváme teplé - s vybranou zálivkou.