Skopová plec na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 42 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 21.7 mg
- Draslík 216.4 mg
- Vláknina 4065 mg
- Vitamín A 4065 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso odsuneme ke kraji kastrolu a ve volném prostoru na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme vodou, promícháme s masem a zakryté pozvolna dusíme, občas zamícháme, podléváme. K téměř měkkému masu přidáme na kolečka nakrájený pórek, dosolíme a ještě 15 minut dusíme. Při podávání na každou porci navršíme 2 lžíce zakysané smetany.