Skopová plec na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 600 g Skopová plec
  • 9 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 21.7 mg
  • Draslík 216.4 mg
  • Vláknina 4065 mg
  • Vitamín A 4065 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso odsuneme ke kraji kastrolu a ve volném prostoru na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme vodou, promícháme s masem a zakryté pozvolna dusíme, občas zamícháme, podléváme. K téměř měkkému masu přidáme na kolečka nakrájený pórek, dosolíme a ještě 15 minut dusíme. Při podávání na každou porci navršíme 2 lžíce zakysané smetany.

Komentáře k receptu