Dýňová polévka s tvarohovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 700 g Dýně
  • 130 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej česnekový
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 115.2 mg
  • Draslík 1107 mg
  • Vláknina 8565.8 mg
  • Vitamín A 8565.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme česnekový olej a cibuli s česnekem a dýní na něm 5 minut dusíme. Poté zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a 30 minut vaříme.

  • 3

    Do menší misky dáme tvaroh, žloutek, škrob, sůl, pepř a důkladně promícháme.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, za pomoci kávové lžičky tvarujeme z tvarohové hmoty nočky a ve vroucí vodě je 10 minut povaříme. Poté je scedíme a odložíme stranou.

  • 5

    Uvařenou tykvovou plévku za pomoci mixéru rozmixujeme na hladkou kaši, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, špetku šafránu a promícháme.

  • 6

    Polévku servírujeme do připravených talířů a do každé polévky vhodíme několik tvarohových nočků. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu