Kapusta zapečená se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 742.9 mg
  • Vláknina 6446.4 mg
  • Vitamín A 6446.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 180.3 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu rozčtvrtíme a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Čtvrtky kapusty namáčíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Osmažené čtvrtky urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou smetanou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s pečivem.

Komentáře k receptu