Kuře v houbové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1180 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1243 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 272.2 mg
- Draslík 881.3 mg
- Vláknina 3131.5 mg
- Vitamín A 3131.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso opečeme v kastrole na másle dorůžova.
-
2
Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a zpěníme ji. Porce kuřete osolíme, podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Dusíme asi 15 minut a podle potřeby přiléváme vývar.
-
3
Měkké maso vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Omáčku ještě 5-10 minut povaříme, vložíme porce kuřete a vše prohřejeme.
-
4
Můžeme podávat s dušenou rýží.