Majonéza francouzská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 64607 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 165.1 mg
  • Draslík 52.4 mg
  • Vláknina 1566.7 mg
  • Vitamín A 1566.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.

  • 2

    Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.

  • 3

    Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.

  • 4

    Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.

  • 5

    Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.

  • 6

    Na závěr smícháme 2 díly základní ochucené majonézy s 1 dílkem neslazené ušlehané smetany.

Komentáře k receptu