Majonéza francouzská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 50 g
- Sodík 64607 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 165.1 mg
- Draslík 52.4 mg
- Vláknina 1566.7 mg
- Vitamín A 1566.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
-
2
Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
-
3
Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
-
4
Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
-
5
Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
-
6
Na závěr smícháme 2 díly základní ochucené majonézy s 1 dílkem neslazené ušlehané smetany.