Višňový koláč s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 36 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 132.6 mg
- Draslík 284.3 mg
- Vláknina 4680 mg
- Vitamín A 4680 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně vypeckujeme. Z másla, moučkového cukru, mouky a 1 vejce zpracujeme těsto, vytvarujeme z něho kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vyložíme jím dno formy a dáme na 30 minut do ledničky chladit.
-
2
Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem a předpékáme 20 minut.
-
3
Mezitím umeleme mandle, zašleháme do nich 1 vejce, třtinový cukr, máslo a smetanu. Do zašlehané směsi vmícháme višně i se šťávou, kterou pustily, vlijeme na předpečený korpus a pečeme 40 minut.