Višňový koláč s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 100 g Mandle
  • 280 g Máslo čerstvé
  • 200 g Vejce slepičí
  • 700 g Višně
  • 280 g Zakysaná smetana
  • 100 g Cukr moučkový
  • 310 g Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 132.6 mg
  • Draslík 284.3 mg
  • Vláknina 4680 mg
  • Vitamín A 4680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně vypeckujeme. Z másla, moučkového cukru, mouky a 1 vejce zpracujeme těsto, vytvarujeme z něho kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vyložíme jím dno formy a dáme na 30 minut do ledničky chladit.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem a předpékáme 20 minut.

  • 3

    Mezitím umeleme mandle, zašleháme do nich 1 vejce, třtinový cukr, máslo a smetanu. Do zašlehané směsi vmícháme višně i se šťávou, kterou pustily, vlijeme na předpečený korpus a pečeme 40 minut.

Komentáře k receptu