Lahodné lososové filety s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 800 g Hříbky čerstvé
  • 700 g Filety z lososa atlantického
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1141 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 1056.4 mg
  • Vláknina 4439 mg
  • Vitamín A 4439 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa omyjeme a osušíme. Rybu osolíme a posypeme bílým pepřem. Oloupeme 1 velkou bramboru, omyjeme ji a jemně nastrouháme do misky. Omyjeme čerstvou majoránku a snítku petrželky kudrnky. Lístky z majoránky otrháme a drobně posekáme. Petrželku odložíme na ozdobu. K nastrouhané bramboře přidáme 2-3 špetky soli a majoránku s 1 lžičkou maizeny. Promícháme a vytvořené těstíčko rozetřeme na 1 stranu lososových filetů. Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky silné 2-3 mm. Pórek omyjeme, nakrájíme bílou část na tenká kolečka a zelenou část na tenké nudličky.

  • 2

    V zapékací míse si rozpálíme 2 lžíce másla s olejem. Filety položíme na rozpálený omastek potřenou bramborovou stranou. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Pak zapékací mísu s rybou dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut při 180°C.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci chilli oleje. Na něm zprudka restujeme hříbky dozlatova. Restujeme je přibližně 2-3 minuty. Potom je osolíme mořskou solí a odstavíme z plotny.

  • 4

    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a patrně ji zamícháme k hříbkům.

  • 5

    Porce lososa dáme na teplé talíře, ozdobíme je lístky petrželky, přidáme k nim hříbky se šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu