Candát zapečený se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 82.5 mg
- Vláknina 1760 mg
- Vitamín A 1760 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut.