Ruský boršč z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1767 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 862.1 mg
- Vláknina 14313.3 mg
- Vitamín A 14313.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci na rozpáleném másle osmažíme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný celer, mrkev, všechny suroviny zalijeme vývarem a pod poklici vaříme 20 minut. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do vařící se polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Před dokončením vaření podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou ihned porcujeme na talíře, do středu položíme 1 lžíci smetany, posypeme drobně nasekaným póremk a podáváme.