Lilky zapečené se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 617.3 mg
  • Vláknina 13697.8 mg
  • Vitamín A 13697.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky silné asi 1cm.

  • 2

    Zakysanou smetanu smícháme s hladkou moukou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Do zapékací mísy vymazané olejem urovnáme vrstvu lilku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme do spotřebování surovin.

  • 4

    Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapékáme asi 10 minut, zalijeme připravenou smetanou a dopečeme dozlatova.

  • 5

    Můžeme podávat s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu