Polévka vajíčková kyselá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 272.3 mg
- Draslík 123.5 mg
- Vláknina 1534.5 mg
- Vitamín A 1534.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list a osolíme. Koření povaříme, aby se uvolnila vůně.
-
2
Polévku okyselíme octem, v misce rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme.
-
3
Polévku podáváme horkou s trochou posekané pažitky.