Šlehačkový dort
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 110 g Mouka pšeničná hrubá
- 180 g Cukr vanilka
- 100 g Cukr moučkový
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.75 l Smetana čerstvá ke šlehání
- 3 polévková lžíce Džem rybízový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 37 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 265 mg
- Draslík 71.2 mg
- Vláknina 817.5 mg
- Vitamín A 817.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme cukr, žloutky, vanilku a vejce a mícháme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozdělíme do dvou stejných, máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme.
-
3
Hotové placky necháme vychladnout. Jednu potřeme džemem a částí smetany ušlehané s cukrem. Druhou placku rovněž potřeme džemem, nakrájíme na dílky a složíme na plát se smetanou. Každý dílek dozdobíme šlehačkou a dort nakrájíme.