Šlehačkový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 110 g Mouka pšeničná hrubá
  • 180 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.75 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 3 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 265 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 817.5 mg
  • Vitamín A 817.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme cukr, žloutky, vanilku a vejce a mícháme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozdělíme do dvou stejných, máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme.

  • 3

    Hotové placky necháme vychladnout. Jednu potřeme džemem a částí smetany ušlehané s cukrem. Druhou placku rovněž potřeme džemem, nakrájíme na dílky a složíme na plát se smetanou. Každý dílek dozdobíme šlehačkou a dort nakrájíme.

Komentáře k receptu