Housková polévka na másle
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 200 g Máslo čerstvé
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 10 g Bobkový list
- 5 g Nové koření celé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 6 ks Žemle tuková
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 73 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 499.1 mg
- Draslík 73.4 mg
- Vláknina 4346 mg
- Vitamín A 4346 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, jemně nastrouháme, housky nakrájíme a vše dáme do hrnce s osolenou vodou, kde je povaříme asi 20 minut, potom je dáme vychladnout a rozmixujeme.
-
2
Vrátíme zpět na sporák, přidáme bujón, bobkový list, muškátový květ, nové koření, máslo, smetanu rozmícháme se 4 žloutky, pomalu je vyléváme do polévky a důkladně mícháme. Povaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.