Polévka ze skopového masa se smetanou
Suroviny
- 100 g Brambory
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 500 g Skopové maso přední
- 5 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1.5 l Voda pitná
- 2 dl Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 36 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 535.7 mg
- Vláknina 5542.2 mg
- Vitamín A 5542.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na menší kousky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Zasypeme paprikou a kořením a ještě krátce orestujeme. Podlijeme vodou, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut.
-
2
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme spolu se zelenými fazolkami v osolené vodě zvlášť, scedíme a přidáme do polévky. Vmícháme smetanu s moukou, povaříme ještě 15 minut do zhoustnutí a podáváme.