Zeleninová krémová polévka s kari kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 25 g Kari koření
  • 2 g Zázvor mletý
  • 2 g Kurkuma
  • 2 g Skořice mletá
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 315 g Fazole cannellini
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 297 g
  • Sodík 1738 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 1148.8 mg
  • Vláknina 26977.5 mg
  • Vitamín A 26977.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí. Do vysoké pánve se silným dnem dáme olej, zahřejeme, přidáme kari koření, skořici, muškátový oříšek, kurkumu a zázvor a vše opatrně osmahneme. Přibližně po 1 minutě do směsi přidáme mrkev, cibuli, utřený česnek, brambory a cukety. Zamícháme a restujeme dalších 5 minut.

  • 2

    Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň a vaříme dalších 20 minut, aby zelenina změkla.

  • 3

    Z konzervovaných fazolí slijeme nálev a fazole přidáme do směsi. Povaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Odstavíme z ohně, vmícháme smetanu, osolíme a okořeníme podle chuti.

  • 5

    Podáváme ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu