Smetanová omáčka se zeleninou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 30 g Mouka polohrubá
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 400 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 22 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 301.7 mg
- Vláknina 3642.7 mg
- Vitamín A 3642.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve zbavíme rajčata slupky a poté je nakrájíme na menší kousky. Rajčata odložíme stranou.
-
2
Cibulku nakrájíme najemno a na rozpáleném másle opečeme dozlatova, přimícháme mouku, necháme probublat a přilijeme vývar, smetanu a přisypeme estragon. Vaříme zhruba 20 minut.
-
3
Nakonec přidáme připravená rajčata, šlehačku, sůl, pepř a víno.
-
4
Podáváme k těstovinám.