Zázvorová petržel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 24 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 2073 mg
- Vláknina 21647.5 mg
- Vitamín A 21647.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 464.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na nudličky nakrájenou petržel povaříme 1-2 minuty ve velkém hrnci vroucí osolené vody.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme nakrájený zázvor a smažíme, mírně průběžně promícháváme 2-3 minuty. Přidáme petržel a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a směs vložíme na mělkou zapékací misku.
-
3
Petržel zalijeme šlehačkou, předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme 10-15 minut doměkka. Servírujeme.