Rizoto s nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1843 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 85.2 mg
- Draslík 541.4 mg
- Vláknina 6013.5 mg
- Vitamín A 6013.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu.
-
2
Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká.
-
3
Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.