Rizoto s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 90 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 40 g Bazalka
  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 175 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Pesto
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1843 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 85.2 mg
  • Draslík 541.4 mg
  • Vláknina 6013.5 mg
  • Vitamín A 6013.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu.

  • 2

    Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká.

  • 3

    Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu