Ořechový dort s oříškovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 130 g Cukr moučkový
  • 110 g Ořechy vlašské
  • 40 g Piškoty dětské
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr moučkový
  • 35 g Cukr moučkový
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 15 g Cukr moučkový
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.125 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Punč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 326.9 mg
  • Draslík 180.7 mg
  • Vláknina 3402.1 mg
  • Vitamín A 3402.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20-25 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, rozdrobené piškoty a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 45-60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme ořechovou smetanou, složíme na sebe a přelijeme punčovou polevou.

  • 3

    Necháme oschnout a poté dort dozdobíme ušlehanou, oslazenou smetanou a půlkami ořechů.

  • 4

    Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, nejlépe ve studenu nebo na ledě. Zlehka do ní vmícháme cukr a strouhané ořechy.

  • 5

    Na polevu umícháme do husté hmoty cukr s horkou vodou a punčem (použité množství upravíme dle potřeby).

Komentáře k receptu