Králík v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 98.4 mg
- Draslík 748.5 mg
- Vláknina 1037 mg
- Vitamín A 1037 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku, vložíme omyté, osušené a osolené porce králíka a pod pokličkou chvilku dusíme. Podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka.
-
2
Potom k masu přidáme lečo, dusíme doměkka a nakonec podlijeme smetanou. Necháme jen přejít varem.
-
3
Můžeme podávat s těstovinami nebo s rýží.