Králík v leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 300 g Lečo sterilované
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 748.5 mg
  • Vláknina 1037 mg
  • Vitamín A 1037 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku, vložíme omyté, osušené a osolené porce králíka a pod pokličkou chvilku dusíme. Podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme lečo, dusíme doměkka a nakonec podlijeme smetanou. Necháme jen přejít varem.

  • 3

    Můžeme podávat s těstovinami nebo s rýží.

Komentáře k receptu