Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g Hříbky čerstvé
- 600 g Těstoviny Fusilli
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Šalotka
- 2.5 l Voda pitná
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 dl Bujón houbový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1125 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 47 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 148 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 986.1 mg
- Vláknina 11562.5 mg
- Vitamín A 11562.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na kousky velikosti sousta. Šalotky oloupeme a drobně pokrájíme.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) a šalotku zpěníme dozlatova. Přilijeme houbový bujon a šalotku povaříme 10 minut. Pak ji přecedíme a prolisujeme do houbového bujonu.
-
3
V jednom větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s lžičkou soli. Italské těstoviny uvaříme podle návodu, pak je scedíme, propláchneme vodou, odložíme zpět do hrnce a uchováme je teplé.
-
4
V druhém hrnci rozpálíme máslo (1 lžíce) s olejem a hříbky zprudka za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Ochutíme je pepřem, přilijeme bujon se šalotkou a pomalu vaříme 5 minut.
-
5
Přimícháme smetanu, ve které jsme rozmixovali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, asi 3-4 minuty povaříme a dochutíme solí.
-
6
Těstoviny dáme na talíře, zalijeme omáčkou s hříbky a podáváme.