Zajíc s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 g Petržel kořen
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 3 kg Zaječí maso
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 344 mg
  • Draslík 1662.7 mg
  • Vláknina 4157.8 mg
  • Vitamín A 4157.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zajíce stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Hlívu ústřičnou uvaříme, scedíme a prochladlou nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky a vše vložíme do pekáče spolu s masem, hořčicí, snítkou tymiánu a kořením. Směs podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

  • 4

    Měkké maso odložíme na mísu a držíme na teple. Směs propasírujeme do kastrolu spolu s výpekem a vaříme na mírném plameni. Do vroucí omáčky zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Přidáme hlívu a provaříme.

Komentáře k receptu