Perlička dušená po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Cibule
  • 500 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Perlička
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 358.9 mg
  • Draslík 1290.3 mg
  • Vláknina 1327.5 mg
  • Vitamín A 1327.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou perličku osolíme, vložíme do pekáče spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme koření a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Měkkou perličku zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a povaříme - šťávu nepasírujeme.

  • 3

    Můžeme podávat s knedlíky a brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu