Pikantní velikonoční polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 400 g Klobása - Čabajka
  • 20 g Křen
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1006 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 472 mg
  • Draslík 473.5 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme stranou.

  • 2

    Uzené maso a klobásy uvaříme, když je vše měkké, vybereme z vývaru. Vývar osolíme, opepříme, přidáme nasekanou feferonku a chilli papričku, vmícháme nastrouhaný křen. V hrníčku rozšleháme smetanu s moukou, vývar zahustíme a za častého míchání povaříme do té doby, až se polévka trochu zahustí. Na každý talíř dáme na kostky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájené klobásy, kolečko vajíčka a zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu