Omáčka z vína, masa a rajčat
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
- 400 g Maso mleté - mix
- 30 g Smetana 12% (konzumní)
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 2 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 32 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 11.2 mg
- Draslík 429.5 mg
- Vláknina 2177 mg
- Vitamín A 2177 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli se slaninou, za stálého míchání opečeme, aby cibule zezlátla, poté vmícháme mleté maso a smažíme.
-
2
Přidáme sůl, hořčici, pepř, víno a vývar. Mezitím zbavíme rajčata slupky, poté je přidáme do omáčky, povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme krátce prohřát a servírujeme.