Kapr s kaviárovo-smetanovými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 22 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 162.6 mg
- Draslík 1641.1 mg
- Vláknina 15477 mg
- Vitamín A 15477 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, poté vodu slijeme a brambory oloupeme.
-
2
Maso osolíme, opepříme a kůži nařízneme do mřížky. Obalíme v mouce. Pažitku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
-
3
Olej rozpálíme a maso na něm z obou stran osmažíme.
-
4
Mezitím si pokrájíme brambory na plátky, smícháme se smetanou a kaviárem, osolíme a opepříme a dáme chladit. Vychladlý salát dochutíme vymačkanou šťávou z citronu a solí.
-
5
Porce osmaženého masa přendáme na talíře, přidáme kaviárový salát, posypeme pažitkou a ihned servírujeme.